Home Fokkerij Webshop Contact

Verzorging

Over het algemeen heeft een Gerbil als huisdier weinig verzorging nodig, maar er zijn wel een paar dingen die u moet doen om uw Gerbils zo een goed en mooi leventje te geven als mogelijk is. Bij dit kopje worden de benodigdheden van het Gerbil verblijf besproken.

Bodembedekking

Verschillende bodembedekkingen zijn geschikt. Bijvoorbeeld zaagsel. Zaagsel is erg bekend en wordt veel gebruikt. Hierin kunnen de knaagdiertjes gangen in graven, iets wat Gerbils erg leuk vinden om te doen. De gangen blijven erg stevig als u ook hooi en / of Supasoft bedding (voorheen Russel bedding) met een flink pak Eco Nest in het glazen verblijf doet.

Zaagsel is er in vele varianten. Zaagsel bestaat uit hele fijne houtsnippers en houtschilfers.
Deze houtschilfers komen vrij bij het zagen van bomen. Dit zijn uitstekende grondbedekkers voor het houden van kleine knaagdieren.
Vele varianten zijn er op de markt verkrijgbaar. Hieronder een paar voorbeelden.

    

 

Mini Hemp

Mini-Hemp wordt gemaakt van de fijne houtkern van vezelhennep. Mini-Hemp bezorgt Gerbils een hygienische en comfortabele leefomgeving. Dankzij de natuurlijke sponswerking van hennephout worden vocht en geurtjes beter opgenomen.

Mini-Hemp is zeer gebruiksvriendelijk en kan aanzienlijk langer blijven liggen dan andere kooi- en bodemstrooisels.
Verkrijgbaar in 2 varianten. 48 liter en 12 liter verpakkingen.

Plospan

Plospan houtvezel is verkrijgbaar in klein- en grootverpakking. De grootverpakking is het ideale strooisel voor als u een groot Terrarium heeft voor de Gerbils.
De houtvezel is een stofarm product. Ideaal voor de baasjes die niet van stoffen houden.
In combinatie met hooi en/of Supersoft bedding blijven de gangen die de Gerbils erin gegraafd hebben, mooi stevig.
Verkrijgbaar in 3 varianten.
64 liter, 40 liter en 16 liter verpakkingen.

Supasoft Bedding (voorheen Russel bedding)

Het woord zegt het al. Supersoft bedding is super zacht. De Gerbils vinden het heerlijk om van de supersoft bedding hun nestje te bouwen.
Zeer hoogwaardige kwaliteit en houdt de tunnels stevig.

Supreme Natural Supasoft Bedding is gemaakt van de hoogste kwaliteit gerste stro.
Supasoft Bedding is zeer milieuvriendelijk en kan worden weggegooid bij het groene afval.

Verpakt per: 1 stuks van 17 liter. (2 kg)

Natuurlijk zijn er ook Gerbils die allergieën hebben, of hier gevoelig voor zijn. Hiervoor hebben wij ook vervangende bodembedekkingsoorten, zoals Chipsi Super, stof en Kiem vrij, Meadow Hay van Supreme en Eco Nest.
Alle 2 zijn erg stofvrije producten.

     

 

Wij gebruiken als bodembedekking een mix van Eco Nest en Mini Hemp. Eco Nest is een bodembedekking dat 100% uit verontreinigde karton is opgebouwd. Het karton wordt in reepjes gesneden op zo'n manier dat het niet scherp is voor uw lieve knaagdieren. Eco Nest creëert veel volume waardoor u minder zaagsel nodig heeft, eigenlijk is Eco Nest daardoor heel zuinig in gebruik. Ook blijven de tunnels mooi stevig, wat fijn is voor de Gerbils, maar ook leuk voor u om te zien hoe de tunnelsystemen ontstaan. Eco Nest is 99% stofvrij, erg schoon, het stuift niet met verschonen en blijft niet aan kleding kleven.
Mini-Hemp is van de fijne houtkern van vezelhennep en bezorgt Gerbils een schone en comfortabele leefomgeving. Vocht en geurtjes worden beter opgenomen door de natuurlijke sponswerking van hennephout.
Ook Chipsi Super bevelen wij sterk aan. Dit innovatieve, geweldige strooisel is van naaldhout-granulaat waardoor het ten eerste erg absorberend is met een extra sterke geurbinding en antimicrobële werking. Hierdoor is Chipsi ontzettend hygiënisch!

Hooi

Hooi is essentieel voor uw Gerbil. Het is ten eerste goed voor de spijsvertering , en ze vinden het ook nog leuk om het te versnipperen en nestjes mee te maken.

Zelf gebruiken wij het het liefste, in combinatie met Mini-Hemp en Eco Nest, de Meadow Hay van Supreme. Dit is een 100% natuurlijk product. Stofvrije hooi met hoog vezelgehalte, wat noodzakelijk is om de darmbeweging van Gerbils op gang te houden. Meadow Hay is goed voor allergische Gerbils of baasjes.

We hebben ook JR Farm Bergweide Hooi, een fijne hooi met veel natuurlijke kruiden. Onmisbare basis voor de voeding van alle tamme Gerbils, maar ook andere knaagdieren! Van extreem goede kwaliteit en met een heerlijke geur. Maar aan de prijs.

En als laatste voorbeeld: Alpenhooi, net als de andere genoemde hooisoorten van goede kwaliteit en uitstekend voor uw Gerbil! Zorg dat er altijd genoeg hooi beschikbaar is.

Zand, is dat een geschikte bodembedekker?

Het antwoord is nee.
Wat veel mensen denken, is dat zand ook een goede bodembedekking is voor Gerbils. Dit is echter niet zo, aangezien zand erg koud is. De Gerbils moeten meer moeite doen om zichzelf warm te houden. Dit kan nog wel eens uit de hand lopen met jonge pups of zieke gerbils. Ook storten tunnels die gemaakt zijn van zand snel in. Om zandtunnels wel stevig te krijgen moet u het nat maken. Maar juist dit is het gevaarlijkst voor Gerbils. Dit gaat schimmelen en wordt echt ijskoud voor Gerbils. Ook gaat zand snel stinken omdat het urine en geurtjes niet opneemt.

Badzand

Gerbils vinden het prettig om in zand te woelen, omdat hun vacht hierdoor mooi gaat glanzen en ze zien er dan verzorgd uit. Vaak wordt het zand ook gebruikt als toilet, dus het regelmatig verschonen van het zand is belangrijk. Als het zand regelmatig wordt verschoond, zult u merken dat het verblijf erg lang schoon blijft. Gerbils doen hun behoefte namelijk maar op 1 plek, en is dat niet het badzand, dan is het wel het kale glas van de plateaus. Hier hoef je maar een vochtig papiertje over heen te halen, te drogen, en het is weer schoon. Ideale huisdieren dus, omdat ze zo schoon zijn hoef je hun verblijf niet vaak te verschonen! Ook zijn ze zo ideaal omdat ze weinig drinken, (woestijndieren zijn zuinig met water) en dus weinig urineren. Urine is hetgeen wat bij dieren het meeste stinkt, en wat je ook als eerst ruikt. Bij Gerbils heb je hier zelden last van.

Voor zand zijn er verschillende opties, zoals Gerbil bad zand of chinchillazand. Wat u alleen niet moet doen, is strandzand of speelzand gebruiken. Dit is niet geschikt. Hierin kunnen bacteriën uit de natuur voorkomen, die u niet in uw Gerbilarium wilt hebben. Bouwmarktzand kunt u ook niet gebruiken, omdat dit ontzettend vochtig is. Vocht gaat schimmelen wat de nodige consequenties met zich meebrengt, zoals ziektes die lijden tot de dood van uw Gerbil. Gebruik daarom altijd Gerbil badzand of chinchilla badzand!

Wat voor schaal gebruikt u om het badzand in te doen?

Zelf gebruiken wij in de fokkerij soepkommen, pap schaaltjes, weckpotten of grote snoeppotten. Kijkt u even in de voorraad kast wat u voor handen heeft. Mooie bloem vazen zijn ook geschikt. Eigenlijk is alles geschikt als de Gerbils er maar een lekker rolletje door kunnen maken om zich lekker te wassen en het niet van plastic is.

Hieronder gaan wij 3 producten uitlichten waar u zeker goed aan doet als u deze gebruikt. Alle 3 de deze producten zijn online verkrijgbaar in onze Gerbil Shop

     

 

XtraVital Gerbil Badzand van Beaphar houdt de vacht van uw Gerbils in goede conditie. Het absorbeert vetten en vocht dat overbodig is. De structuur van dit badzand is wat grover zodat het makkelijk tussen haren vandaan komt en minder stof veroorzaakt. Het is erg fijn zand, zeker aan te raden!

JR Farm badzand is heerlijk chinchilla zand, maar natuurlijk net zo geschikt voor gerbils! Net als alle andere producten van JR Farm is dit ook weer een product van zeer hoge kwaliteit.

Witte Molen chinchilla badzand is ook erg fijn in gebruik. Je ziet dat de Gerbils ervan genieten als ze in het zand rollen. Wij bieden dit zand in verschillende hoeveelheden aan, 1 KG, 3 KG en 20 KG verpakkingen.

Nestmateriaal

Natuurlijk hoort er ook nestmateriaal in de Gerbil kooi aanwezig te zijn. Gerbils gebruiken dit om een warm en comfortabel nestje van te maken, waar ze in kunnen slapen. Ook in soorten Nestmateriaal is er een groot aanbod.

Wij zullen een aantal geschikte soorten nestmateriaal uit onze webshop voor u uitlichten.

        

 

De lekkerste nesten worden gemaakt met het Jungle Out of Africa nestmateriaal voor knaagdieren. Door de lange en sterke sprieten is dit geweldig goed geschikt voor Gerbils, maar ook voor andere knaagdieren. Gerbils vinden het heerlijk om er mee te spelen, er aan te knagen, en uiteindelijk een nestje van te maken. Het is dus een lekkernij wat ook een doeltreffend resultaat geeft, ideaal!

Cotton nestmateriaal is een zuiver natuurproduct uit Afrika. Het absorbeert vocht als de beste, het neutraliseert nare geurtjes en het is 100% stofvrij! Goed voor allergische Gerbils. Cotton Nestmateriaal 150 gram is zeer comfortabel vanwege de zachte katoen bedding.

Een grasnestje is ook erg leuk voor uw Gerbil. Dit is een huisje van gras, al helemaal klaar om in te slapen. Het zal niet snel opgepeuzeld worden, en als dat wel het geval is, hebben ze een gezonde grassnack gehad! In onze Webshop hebben we genoeg keuzes in grasnesten.

Zo ook het dubbele grasnest van Trixie. Erg leuk voor uw Gerbil om zich in te verstoppen, ook te gebruiken als tunnel en heerlijk om aan te knagen.

Drinken

Ondanks dat Gerbils woestijndieren zijn, moet er nat uurlijk wel water aanwezig zijn in hun verblijf. Dat kan het beste door een drinkflesje op te hangen. Een bakje is minder hygiënisch omdat dat snel wordt ondergegraven en er dus vanalles in het water komt.

     

 

Wat ideaal is in een glazen verblijf, is onze magnetische drinkfleshouder. Soms is het een beetje lastig om een drinkflesje te bevestigen, maar met deze drinkfleshouder is dat probleem niet alleen opgelost, het ziet er ook nog is mooi en strak uit!

In zo'n drinkhouder hoort natuurlijk wel een drinkflesje. Het Classic flesje met een inhoud van 75 ml past perfect in de magnetische drinkfleshouder!

Als u een echte knaagproof drinkfles wilt hebben, is de glazen drinkfles de beste optie. Met een leuk ontwerp van Honey en Hopper en een inhoud van 125 ml.

Voeding

Basisvoer

Gerbils in het wild leven van zaden en pitjes, stengels en de wortels van planten. Ook eten ze kleine insectjes. Onze Gerbils, die we als huisdier houden, eten natuurlijk ander voer. De gerbil begint steeds bekender te worden als huisdier, dus er is nu genoeg voer speciaal voor gerbils beschikbaar. Het is dus niet langer nodig om konijnenvoer of ander knaagdierenvoer te gebruiken, want deze voldoen ook niet aan alle behoeftes van Gerbils.

Je hebt veel soorten basisvoeding, we gaan er een aantal uitlichten.

           

 

De complete mix van www.GerbilShopQueenies.nl is met zorg en uiterste precisie samengesteld voor zwangere en zogende Gerbils, jonge puppies en natuurlijk de normale knuffel Gerbils.
Tevens de mix die Gerbilfokkerij Queenies ook gebruikt voor al zijn Gerbils.

De mix bestaat uit de volgende samenstelling:

  • JR Farm Gerbil Adult -> Gerbil verwennerij voeding
  • Gerrie Gerbil Supreme -> sterk gebaseerd op groenten
  • Versele laga Gerbil Nature -> sterk gebaseerd op fruit
  • XtraVital care + -> iedere brok dezelfde samenstelling
  • ExtraVital Gerbil -> Het minst van allen, maar completeert het rijtje van alle soorten Gerbil voer
  • Tortelduiven voer -> Kleine Gerbil puppies kunnen gemakkelijk de kleine zaadjes eten
  • Paardenmuesli -> als extra krachtvoer voor de zogende en zwangere Gerbil dames
  • Kattenbrokken -> Vanwege de vele dierlijke eiwitten
  • Vadigran Terra Gerbil ->

Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat alle soorten Gerbil voer gemixt zijn.
Dat maakt deze mix ook perfect als overgangsvoeding

Verpakt in handige hersluitbare grip seal zakken van 1,75 kg of 700 gram
De complete mix wordt aangeraden door Queenies.

Terra Gerbil bevat een verschillende granen, fruit en een grote variatie aan noten. Zo is er steeds voldoende afwisseling en kan uw Gerbil een perfect gevarieerd menu samenstellen. Het toegevoegde fruit zorgt voor een lekkere afwisseling en bevat gezonde vitamines die bijdragen aan een optimale gezondheid. Uw Gerbils zullen er van smullen! Kies nu voor Terra gerbil en laat uw huisdier genieten van de heerlijk, natuurlijke smaken en geuren. Deze maaltijd is Pure Wellness, een festijn voor de spijsvertering.

Lekker & gezond!

In de vrije natuur vult de gerbil zijn maaltijd aan met lekkere insecten. Deze natuurlijke bron van eiwit zorgt voor extra energie en bevat gezonde mineralen.
De stukjes wilgenhout staan synoniem voor optimale tandslijtage.
Al deze elementen samen maken van Vadigran Terra Gerbil een uniek product!

JR Farm Gerbilvoer is speciaal afgestemd op de behoeften van de Gerbil en bevat alleen ingrediënten die optimaal worden geabsorbeerd door Gerbils. De mixen bevatten velen extra's, zoals vitamine-rijke wortel pellets en vezelrijke rijst. Wij bieden hiervan 4 varianten aan: Gerbil Adult, Gerbil Light, Gerbil Junior en Schmaus.

Ook Gerrie Gerbil is een compleet en evenwichtige voeding voor gerbils van alle leeftijden.
De gerrie gerbil voeding heeft een laag vetgehalte en is rijk aan heerlijke ingrediënten!

Gerbil Nature is een volledig premium dierenvoor voor gerbils. Het is samengesteld met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke grondstoffen en als extra zijn er gedroogde vruchten en vers geoogste tuinkruiden aan toegevoegd. Dit voer is niet alleen lekker voor uw Gerbil, het zorgt ook voor een optimale vertering, gepaste tandslijtage en een perfecte conditie.

In het basisvoer zit alles wat voor een Gerbil als huisdier nodig is. Maar er zijn ook andere producten die geschikt zijn voor Gerbils, ook deze (zoals papegaaienvoer, muesli en veel meer) kun je op onze webshop terugvinden. Deze toevoegingen zijn voor een Gerbil als gewoon huisdier niet per se nodig, voor een Gerbil als fokdier zijn ze wel essentieel.

Voerbakjes

Een voerbak is niet noodzakelijk maar wel handig. Zo kunt u goed in de gaten houden of de Gerbils wel voldoende eten en of ze niet selectief eten.
Wij verkopen erg leuke voerbakjes in de webshop. Zeker de hoek varianten hebben onze persoonlijke voorkeur omdat de voerbakjes mooi in een hoekje geplaatst kunnen worden.

Maar ook het boomstam huisje van Karlie Wonderland is een prachtig product. Een voerbakje en een speel object in één.

Houdt u liever van basic en rond hebben we natuurlijk ook zat keuze voor u. Eigenlijk zijn ze allemaal leuk. U zou meerder voerbakken kunnen neerzetten waar u bijvoorbeeld naast het eten ook snacks in stopt. Snacks van JR Farm die u niet uit de hand geeft zoals de snacks die we hieronder belichten, maar snacks als extra aanvulling op het dagelijkse voer zoals Tropica Snack, of de Ratatouille van JR Farm.

     

 

Snacks

Naast basisvoeding zijn er voor Gerbils ook speciale snacks op de markt. Ook hiervan gaan wij er een paar uitlichten aan u.

        

 

De meest geliefde snack bij iedere Gerbil is een pompoenpit. Pompoenpitten zijn erg lekker voor Gerbils. Onze pompoenpitten zijn op natuurlijke wijze gedroogd zodat alle vitaminen en mineralen behouden zijn gebleven. Dat maakt ze ook nog eens erg gezond! Bij ons verkrijgbaar per 40 gram en per 125 gram.

Zonnebloempitten, perfect te gebruiken als kleine snack en als beloning. Hiermee zijn de Gerbils vrij snel erg tam te maken. Verkrijgbaar per 50 gram en per 125 gram.
Doordat de zonnebloempitten erg klein zijn kunt u deze in grotere aantallen geven aan uw Gerbils. Doordat ze voor hun idee steeds weer een snackje krijgen als ze op de hand zijn geweest zullen ze u erg dankbaar zijn en in sneltrein vaart tam worden. Er valt heel wat af te belonen met deze kleine pitjes.

Gedroogde meelwormen zijn een gezonde en lekkere snack voor Gerbils. Ze zitten vol met proteïnen en dierlijke eiwitten wat essentieel is voor zwangere Gerbil dames en het bevordert de melkproductie opgang te komen. Daarnaast komt het ook dicht in de buurt van de oorspronkelijke voeding van Gerbils.

Ook een lekkere snack is een Dari Kolf. De zongerijpte zaden moeten door de Gerbil zelf geoogst worden van de Dari Kolf, wat ze dan ook gelijk actief houdt!