Home Fokkerij Webshop Contact

Speelgoed

In een verblijf voor Gerbils mogen speeltjes natuurlijk niet ontbreken. Gerbils zijn heel energiek en zijn heel de dag door, iedere dag, bezig met spelen, graven en knagen. Daarom is het verstandig om geen plastic speeltjes te gebruiken. Gerbils zijn echte knagers, en zullen dus ook aan het plastic gaan knagen. Aan aangeknaagd plastic ontstaan zeer scherpe randjes waar de Gerbils zichzelf erg vervelend aan kunnen openhalen en in de ergste gevallen zich dodelijk aan kunnen verwonden. Of ze krijgen stukjes plastic binnen wat ook nare gevolgen kan hebben. Plastic is onverteerbaar en zal leiden tot verstoppingen en de dood.

Houten speeltjes zijn daarom het beste om te gebruiken. In onze Gerbil Shop hebben wij een hoop van zulke leuke, uitdagende houten speeltjes. Deze ze zien er ook nog eens mooier uit in een Gerbil verblijf dan fel gekleurde plastic speeltjes!

Bijvoorbeeld:

        

 

De Doolhoftoren van Trixie. Een prachtig speel doolhof met 9 vakken waar allemaal in- en uitgangen, inclusief 2 trappetjes en een voerbak in zitten! Het staat onverbiddelijk mooi in uw Gerbilarium. Naast dat de Gerbils hier ontzettend veel plezier aan zullen bleven, heeft deze toren ook het voordeel dat het hoekgraven bij Gerbils vermindert of zelfs helemaal doet stoppen. Door de eindeloze tunnelsystemen van dit doolhof heeft de Gerbil voor zijn gevoel kilometers afgelegd en is hij niet opzoek naar nog meer tunnels, uitgangen of vluchtroutes. Wij gebruiken ze zelf ook in onze fokkerij en onze Gerbils zijn er dol op!

Het Boomstamhuisje van Karlie Wonderland. Dit is een schitterend huisje met een ladder, een trappetje en een touw om naar boven te kunnen klimmen. Een hartstikke leuk speelhuisje voor uw lieve Gerbils. De Gerbils kunnen mooie tunnelsystemen onder het trappetje door graven en ze kunnen klimmen en knagen.

Een ware villa voor Gerbils, dat is het huisje Tammo van Trixie! Met maarliefst 3 etages hoog is het een echt paradijsje om in te spelen. Het heeft een trappetje en een tunnel met gaten, waar de diertjes zich mee omhoog kunnen werken. Een prachtig huisje voor Gerbils wat zeker niet misstaat in uw Gerbil kooi.

Blokhut huisje Jerrik past in ieder verblijf! Dit huisje kan in iedere hoek van het verblijf worden geplaatst. Een simpel ontwerp doch zeer functioneel. Een huisje waar Gerbils in kunnen slapen of een veilige plek in kunnen vinden. Door het platte dak biedt het u mogelijkheden. Zo kunt u er bijvoorbeeld een voerbakje op zetten, of een trappetje op laten rusten wat leidt naar een ander plateau.

Kokosnoten

Wat gerbils ook heel leuk vinden zijn kokosnoten. Ze gebruiken dat vaak als slaapplaats, maar ook als rustplek. Het kan niet kapot geknaagd worden doordat de kokosnootschil te hard is voor de Gerbil tandjes. Een speelhuis met een lange levensduur en een gegarandeerd succes bij Gerbils. Onze Gerbil Shop biedt verschillende soorten kokosnoten aan:

     

 

De hangende kokosnoot. De naam zegt het al, een kokosnoot die op te hangen is aan de deksel van uw glazen knaagdieren hok. Omdat het touw snel kapot geknaagd wordt en de lol er dan vanaf is, hebben wij het touw reeds vervangen door een ijzeren ketting. Veel effectiever! Een service van Gerbil Shop Queenies.

De Out of Africa Kokosnoot. Deze kokosnoot weerspiegelt de kunst van de natuur en biedt uw Gerbil een plek om te rusten, of als een speelplaats. Het is een prachtig natuurlijk ontwerp, wat in geen enkel verblijf zal misstaan. Om de kokosnootschil zit gedroogde kokosnoothars wat Gerbils uitdaagt om het hars weg te vreten en er uiteindelijk een lekker nestje van te maken. Het is dus een kokosnoot met nestmateriaal eromheen.

En dan onze grote favoriet, de kokosnoten hangbrug! Wat is het toch een prachtig gezicht als de ene Gerbil in de lijnker kokosnoot zit, en de andere Gerbil in de rechter kokosnoot! Deze leuke hangbrug is met gemak aan het dak van het Gerbilarium te bevestigen. U zult er ongetwijfeld plezier aan beleven. Let wel op dat u hem bekleed met ijzerdraad door het om de trappetjes heen te wikkelen. Als de Gerbils dan het touw doorknagen valt de hangbrug niet uiteen en is een lange levensduur gegarandeerd.

Loopwielen

Omdat Gerbils zulke actieve beestjes zijn, zijn renwieltjes heel leuk voor ze! Let er wel op, dat het een dicht renrad is (van hout) of een metalen loopwiel met ruitjes die klein genoeg zijn voor de pootjes. Ook moet een renwiel voor Gerbils een diameter hebben van minimaal 20 cm. Hieronder vindt u geschikte loopwielen voor Gerbils, dit zijn de enige geschikte loopwielen voor Gerbils, er zijn een heleboel andere loopwielen verkrijgbaar waarvan of de diameter te klein is, of horizontale spijlen bevatten, waar een gerbilpootje gemakkelijk in verstrikt kan raken. Hierin is dus niet veel keus.

     

 

Het ijzeren loopwiel, een perfect loopwiel. Met zijn diameter van 22 cm is deze dus uitermate geschikt! Verkrijgbaar in verschillende kleurtjes.

Het houten renrad van Trixie is fraai afgewerkt en straalt de omgeving van de woeste woestijn uit. Dankzij de kogellagers is hij helemaal stil en rent hij ook soepel. Door het helemaal gesloten loopvlak is dit wiel helemaal veilig voor Gerbils.

De Boogie Wheel van Wonderland is net als het houten renrad van Trixie erg stil en draait zeer soepel. Karlie Wonderland heeft het wiel gemaakt van blank hout en heeft net iets meer renoppervlak dan de Trixie variant.

Tunnels

Met tunnels als speelgoed zit je altijd goed. Gerbils maken zelf hele gangenstelsels door eigen tunnels te graven, dus speelgoedtunnels vinden ze zeker weten ook erg leuk om in te spelen. We zullen een paar tunnelsoorten vanuit onze Web Shop uitlichten.

     

 

De Snack Tunnel bevat geen toegevoegde suikers en zijn van natuurlijk hout gemaakt. De tunnel is zowel binnenin als bovenop bezaaid met noten en gedroogde groentes. Gerbils zijn dol op noten dus zullen heel veel plezier van deze tunnel hebben. En als de snackjes op zijn? Dan is hij prima te gebruiken als een speeltunnel!

De Bamboe tunnel in maat M is gemaakt van natuurlijk materiaal en is gevuld met Cotton Nestmateriaal. Met een lengte van 27 cm en een diameter van 5 cm heeft uw Gerbil genoeg ruimte en kan die er zonder moeite doorheen lopen en zelfs in slapen! Dit in tegenstelling tot de houten tunnels. Deze diameter is veelal te klein, waar gerbils niet doorheen kunnen kruipen. Deze bamboe tunnels, in iedere maat, biedt wel die mogelijkheden.

Met de Tunnelo starterset van JR Farm kan u eindeloos veel kanten op. Ontdek samen met uw Gerbil de vele mogelijkheden van Tunnelo: Bouw de natuurlijk getrouwe tunnelsystemen met uw Gerbils!Een tunnelstysteem van natuurlijke materialen bestaande uit : Bergweide hooi, vezelrol. Uit te breiden met de drie verschillende uitbreidingssets van Tunnelo ook te koop bij www.GerbilShopQueenies.nl.

Maak het zo gek als u zelf wilt!

Deze tunnel systemen van Tunnelo zijn favoriet bij Gerbils. Het is een natuur getrouwe omgeving voor de Gerbil die in het wild onder de grond leeft waar vele tunnel gegraven zijn.

Boots de natuur na bij u in de woonkamer en laat de Gerbils rennen door de tunnel en knagen aan de houten verleng-stukken. Deze houten verleng-stukken zijn ook uitstekend geschikt voor de versteviging van de ondergrondse zaagsel tunnel systemen. 1 maal gekocht heeft u er jaren plezier van.

Takken

De prachtige druiventakken, mangrove wortel en drijfhout mogen bijna niet in een Terrarium / Gerbilarium ontbreken!

Schitterend gezicht voor u als baasje, maar voor de Gerbils biedt het heel veel uitdaging en speelplezier. De takkken verstevigen de tunnels en alle ondergrondse tunnel systemen heel goed. Daardoor storten de tunnels niet zo snel meer in en kunnen de Gerbils onwijs mooie tunnel systemen bouwen onder het zaagsel. Daarnaast helpt het de Gerbils bij het slijten van de tandjes en de nageltjes en/of kunnen ze de takken ook gebruiken om als schuilplaats te gebruiken!

De varianten die te koop zijn in onze Gerbil Shop hebben ook een lange levensduur omdat deze zijn behandeld. De takken zijn gezandstraald, wat de tak heel erg sterk en stevig maakt. Daarnaast heeft het, het voordeel dat alle bacteriën en insecten zijn gedood.

  

 

De wijnrank van Trixie is het meest geschikt. Dit zijn vaak prachtige takken met meerdere vertakkingen. Zeker de maten L en XL zullen u niet teleurstellen. Octopusachtige takken waar Gerbils gangen onderdoor kunnen graven. Ze kunnen ook de wijnrank gebruiken als trappetjes om op een plateau te komen, wat uw Gerbilarium direct een heel natuurgetrouwe uitstraling geeft.

De Mangrove wortel is ook erg mooi. Het oogt natuurlijk en rustgevend. Het hout is een fantastich product als het gaat om versteviging van de ondergrondse gangen die de Gerbils zelf hebben gegraven. Met grote kieren en gaten waardoor de Gerbil meerdere in- en uitgangen kan creëren voor zichzelf. Een natuurlijk proces dus. Ook is het goed voor het slijten van de tandjes en nageltjes is het een mooi product zonder dat de Mangrove wortel er onder zal lijden. Het is namelijk gemaakt van zeer stevig hout wat praktisch onverwoestbaar is voor Gerbils.

Houdt u hier rekening mee als u takken uit de natuur wilt gebruiken, dat u deze eerst uitkookt, of in de oven uitbakt zodat ook deze takken zijn ontdaan van insecten en bacteriën. Ook moet u opletten welke takken u uit de natuur gebruikt. Niet alle takken zijn geschikt voor Gerbils.

Hieronder vindt u een opsomming van welke takken u wel kunt gebruiken.

  • Fruitbomen zijn niet schadelijk voor Gerbils, zoals
  • Perenboom
  • Bosbes
  • Appelboom
  • Krul wilg
  • Berk
  • Lindeboom
  • Aalbesbos
  • Krul hazelaar